Zawieszenie sportowe |
Autor |
Wiadomość |
Gogoll
spamer team

Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Wrz 2008 Posty: 1561 Skąd: ... VrocisiR ...
|
Wysłany: 01-03-2011, 17:43
Bolid: Wolny |
|
|
a po co
podnosisz auto ściągasz koło
bardzo ostry nożyk i tniesz |
|
|
|
 |
korass
Nałogowiec

Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Lut 2011 Posty: 362 Skąd: Czyżowice
|
Wysłany: 01-03-2011, 21:40
Bolid: Seicento 1.1 MPI 2004r. |
|
|
Powoli się zastanawiam nad usztywnieniem i obniżeniem mojego SC, ale chciałbym się zapytać fachowców o szczegóły
Myślę o usztywnieniu i obniżeniu auta, najbardziej chciałbym aby się tak nie przechylało na zakrętach. Z tego co wyczytałem chyba najbardziej by mi odpowiadało obniżenie o 40/40 mm i tu mam pytanie:
1. Czy po kupnie tych sprężyn uzyskam taki efekt jakiego oczekuje (brak przechylania na zakrętach)?
2. Montaż tych sprężyn w fabrycznym zawieszeniu nie wymaga zmiany amortyzatorów lub czegoś innego jeszcze?
3. Co myślicie o sprężynach MTS Technik, nie ukrywam że szukam czegoś nie drogiego (300zł). Warto je kupić? Może coś innego?
4. Zamontowanie tych sprężyn ma jakiś negatywny wpływ na inne podzespoły jak amortyzatory lub coś innego (szybsze zużycie itp)? |
_________________ Moje Seicento
 |
|
|
|
 |
NERWUSS
nówka sztuka ;)

Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 47 Skąd: Ząbki
|
Wysłany: 01-03-2011, 23:35
Bolid: VW->to jest to :D |
|
|
Cytat: | 3. Co myślicie o sprężynach MTS Technik, nie ukrywam że szukam czegoś nie drogiego (300zł). Warto je kupić? Może coś innego? |
w tej cenie dostaniesz sporo lepsze nowe FK
korass napisał/a: |
1. Czy po kupnie tych sprężyn uzyskam taki efekt jakiego oczekuje (brak przechylania na zakrętach)? |
zdecydowanie poprawi się prowadzenie samochodu
korass napisał/a: | 2. Montaż tych sprężyn w fabrycznym zawieszeniu nie wymaga zmiany amortyzatorów lub czegoś innego jeszcze? |
teoretycznie nie wymagana jest zmiana amortyzatorów do -40, ale po wymianie amorków na twardsze prowadzenie się jeszcze bardziej poprawi niż na serii |
|
 |
ulmi
Centomania Podkarpacie Przyjaciel

Pomógł: 63 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Lip 2007 Posty: 1545 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 02-03-2011, 09:30
Bolid: seicento 1,1 MPI |
|
|
korass napisał/a: | 1. Czy po kupnie tych sprężyn uzyskam taki efekt jakiego oczekuje (brak przechylania na zakrętach)?
|
zdecydowanie odczujesz różnice -- z większą prędkością bedziesz mógł wejsc w zakręt |
_________________ BORKI 2010 # 105
A STATE OF TRANCE with ARMIN VAN BUUREN
 |
|
|
|
 |
Jonasz27
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 07-03-2011, 11:10
Bolid: fiat seicento 900 |
|
|
siemacie jestem nowy i nie moglem znalezc dzialu z powitaniem wlasnie jestem zmuszony rozstac sie z moim A3 1.8 T, i plan wpadl na seja, tj auto na harcore do sportu i na ulice i kwestia wajhy wlasnie zostaje, pamietam przygode jak wchodzilem ok 80-90 km/h w zakret ok 90 stopni sejem 900 mojej mamy i postawilo mnie na dwa kola, nie bd pisal o odczuciach chodzi mi o zawieszke w pelni regulowana z ustawieniem twardosci i wys. tj pelny gwint, shocki+ amoirki bo czytalem ze piszecie o dosc twardych wajchach i czy nie zdazylo sie nikomu z was przez to dachowanie?? rozumiem srodki ciezkosci i inne sprawy. co byscie polecili mi z gwintow, cena nie gra roli, w koncu to moje bezpieczenstwo. silnik jak narazie 1.2 8v ale szykuje sie juz na zime 1.4 T-Jet 170 km, temat dotyczy zawieszen ale nikt nie pisal o wachaczach , rozporkach i tym podobnych. macie jakies sugestie? prosze o pomoc i sory za ta chaotyczna trsc |
_________________ gdy masz problem to umyj auto |
|
|
|
 |
mzajac12
nówka sztuka ;)
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 26 Gru 2010 Posty: 5 Skąd: Skoczów
|
|
|
|
 |
r3adytorock
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 07-03-2011, 12:37
Bolid: Seicento 0.9 |
|
|
Moglibyście mi polecić jakiś zestaw do 1000-1200 zł? byłbym wdzięczny o linki z allegro.
Interesuje mnie zestaw do jazdy po mieście,wystarczająco nisko i twardo,próbowałem czytać i nie ogarniam kompletnie tematu,za dużo tego jest dla mnie. z Góry dziękuje |
|
|
|
 |
Gogoll
spamer team

|
Wysłany: 07-03-2011, 14:52
|
|
r3adytorock napisał/a: | Moglibyście mi polecić jakiś zestaw do 1000-1200 zł? byłbym wdzięczny o linki z allegro.
Interesuje mnie zestaw do jazdy po mieście,wystarczająco nisko i twardo,próbowałem czytać i nie ogarniam kompletnie tematu,za dużo tego jest dla mnie. z Góry dziękuje |
za 1200zł można dołożyć i kupić już gwint |
|
|
|
 |
r3adytorock
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 07-03-2011, 20:38
|
|
Gogoll napisał/a: | r3adytorock napisał/a: | Moglibyście mi polecić jakiś zestaw do 1000-1200 zł? byłbym wdzięczny o linki z allegro.
Dzięki za zainteresowanie, i wiem,że to denerwujące pomagać każdemu i odpowiadać na podobne pytania kilka razy dziennie,ale to,że można dołożyć i kupić gwint mi nic nie mówi. Mógłbyś polecić jakiś zestaw,odesłać do jakiegoś sklepu internetowego albo cokolwiek co by mnie bardziej nakierowało? Mam całe zawieszenie do wymiany,dosłownie każdy amortyzator wylał, pomyślałem że jeśli już kupować to coś porządniejszego niż seria. |
|
|
|
 |
Gogoll
spamer team

|
Wysłany: 07-03-2011, 21:29
|
|
r3adytorock napisał/a: | Gogoll napisał/a: | r3adytorock napisał/a: | Moglibyście mi polecić jakiś zestaw do 1000-1200 zł? byłbym wdzięczny o linki z allegro.
Dzięki za zainteresowanie, i wiem,że to denerwujące pomagać każdemu i odpowiadać na podobne pytania kilka razy dziennie,ale to,że można dołożyć i kupić gwint mi nic nie mówi. Mógłbyś polecić jakiś zestaw,odesłać do jakiegoś sklepu internetowego albo cokolwiek co by mnie bardziej nakierowało? Mam całe zawieszenie do wymiany,dosłownie każdy amortyzator wylał, pomyślałem że jeśli już kupować to coś porządniejszego niż seria. |
możesz kupić cały zestaw FK amortyzatory i sprężyny
http://www.gpextrem.pl/sk...products_id=360 |
|
|
|
 |
r3adytorock
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 07-03-2011, 21:47
|
|
Dzięki wielkie,takiej odpowiedzi oczekiwałem,jeszcze jedno pytanie - opierając się na Twoim doścwiadczeniu,myślisz że 70/50 będzie odpowiednie po jeździe na mieście czy lepszym rozwiazaniem będzie 60/40? |
|
|
|
 |
Gogoll
spamer team

|
Wysłany: 07-03-2011, 22:25
|
|
r3adytorock napisał/a: | Dzięki wielkie,takiej odpowiedzi oczekiwałem,jeszcze jedno pytanie - opierając się na Twoim doścwiadczeniu,myślisz że 70/50 będzie odpowiednie po jeździe na mieście czy lepszym rozwiazaniem będzie 60/40? |
jak kupić to już 70/50 |
|
|
|
 |
r3adytorock
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-03-2011, 09:44
|
|
Złożyłem już zamówienie na FK high tec komplet -70/50 amortyzatory i sprężyny, jak tylko przyjdą to zamontuje i opisze pierwsze wrażenia |
|
|
|
 |
Jonasz27
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-03-2011, 10:28
|
|
no dobra sie chyba nie doczekam moze ktorys z was jezdzi z dobrym gwintem, jakie sa wogole do seicento? jakie amorki i jakie sprezynki by pasowaly, do miasta i na tor, no chyba ze pisze w zlym dziale? prosze o pomoc bo sej stoi wysoko jak nastroszony kot i gibie sie na boki |
_________________ gdy masz problem to umyj auto |
|
|
|
 |
Jonasz27
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-03-2011, 10:51
|
|