FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kradzież paliwa z baku
Autor Wiadomość
soql001 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-04-2011, 14:40   Kradzież paliwa z baku
   Bolid: Fiat Seicento 900

Dziś w nocy jakieś skur*****y ukradli mi około 10 litrów benzyny z baku, chyba mieli kluczyk bo korek był odkręcony ( zakręcić nawet nie raczyli :] ) pytanie, wszystkie sejaki mają taki sam kluczyk od wlewu paliwa? ma ktoś jakiś sposób żeby to lepiej zabezpieczyć ? Qrwa spieprzyli mi tym cały dzień :| Nienawidzę złodziei.

AdaMs 
Nałogowiec
Przyjaciel klubu

Wysłany: 20-04-2011, 15:13   
   Bolid: Czarny Misiek

Masz korek na kluczyk i go otworzyli innym kluczykiem? Eee raczej mało możliwe, tam jest normalna wkładka jak w drzwiach czy klapie bagażnika... :roll:

Jak to lepiej zabezpieczyć? Możesz alarm podłączyć pod klapkę (znajomy kiedyś tak miał :)) ), lub jeżeli Twój korek jest wątpliwy to kup nowy ;)

No i szczerze współczuje, bo benzyna coraz droższa... :(

Blog Fiat Panda lub forum Fiat 500X

soql001 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-04-2011, 15:40   

No mówię ci, korek normalnie otworzony, nie widać żadnych śladów dłubania,

Człowiek stara się jeździć oszczędnie, nie przyśpieszać bez sensu, hamować biegami a tu przyjdzie taki UJ w nocy i ukradnie. Ech. ;/

Citeriusz 
Nałogowiec

Wysłany: 20-04-2011, 19:59   
   Bolid: Seicento

Kiedyś ukradli mi paliwo razem z korkiem który był na kluczyk, dodatkowo miał jeszcze zrobiona obejmę zamykaną na kłódkę żeby nie można było samego korka otworzyć. Ukradli korek razem z kłódką i paliwo.

cedric 
Nałogowiec

Wysłany: 20-04-2011, 20:33   
   Bolid: Punto 1.1 1999 r. SOLE

soql001 napisał/a:
No mówię ci, korek normalnie otworzony

pewnie miałeś nie zakluczony, to łatwo przeoczyć....

soql001 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-04-2011, 20:52   

Mało możliwe sprawdzam zawsze kilka razy po zatankowaniu. Złodziejom powinno sie łapy ucinać. No ale cóż, wieczorem gra Barca piwko kupione, trzeba zapomnieć.

NSKK2 
Antypirat drogowy

Wysłany: 20-04-2011, 22:13   
   Bolid: Seicento 0.9 1999r.+Merida Kalahari 510

Soql001ciesz się że tylko tak się skończyło.Te sk*****łe h**e lubią też przecinać wąż idący od wlewu do zbiornika i tak spuszczać paliwo do miski albo czegoś podobnego a koszt wymiany tego węża to kilkaset zł.Zabezpiecz sobie ten wąż przed przecięciem,opis znajdziesz na forum.

karol 
wielbiciel cudzych kobiet ;)

Wysłany: 21-04-2011, 01:45   
   Bolid: Fiat Seicento 1.1 SPI

paliwo ukradli, barcelona przegrała, pechowy masz ten dzień-noc :-P

a poważnie, to jw ciesz się, że przewodów nie poprzecinali....

soql001 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 21-04-2011, 10:43   

w sumie, szczęście w nieszczęściu :-? no i fakt Ronaldo nie poprawił humoru hehe

kjezior 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 30-08-2011, 12:17   
   Bolid: seicento 1.1

mam od jakiegoś czasu reguarne tego typu kradzieże. bezszkodowe włamanie przez korek, znika okolo 10 litrów. czasem nawetr korek lekko zakręcają, czasem nie. dwoje sąsiadów też mają sejki i w ten sam sposób tracą paliwo... nawet parkowanie jakieś 20 cm id ściany budynku nie pomogło...
a ja nie amm żadnego pomysłu jak to zabezpieczyć...

Kerad 
Bywalec

Wysłany: 30-08-2011, 12:40   
   Bolid: Seicet o.9 gazownik xD

No Jedynie co przychodzi mi do głowy, to można pokombinować z przerobieniem klapki i zainstalowaniem bolca (zamykanie centralnym, tak jak jest w wielu innych autach) + jeszcze czujka z alarmu, a jak to nie pomoże to założyć gaz xD

pzdr xD

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 30-08-2011, 12:47   
   Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km

Kerad napisał/a:
No Jedynie co przychodzi mi do głowy, to można pokombinować z przerobieniem klapki i zainstalowaniem bolca (zamykanie centralnym, tak jak jest w wielu innych autach) + jeszcze czujka z alarmu, a jak to nie pomoże to założyć gaz xD

pzdr xD

to przetną wlew paliwa który w ASO kosztuje 450 zł a nie bardzo zamienniki są

Kamil 
Bywalec

Wysłany: 01-09-2011, 21:00   
   Bolid: sc900 '01/ AR 147fl '05 1.9 jtdm 150+ :)

Rozwiązanie jest proste, bądź dobrym obywatelem i złap złodzieja na gorącym uczynku ewentualnie zamontuj w aucie kamerę na podczerwień skierowaną w stronę wlewu, lub zamontuj ją gdzieś w takim miejscu aby nagrać całe zdarzenie.

olobolo 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 02-01-2012, 09:37   
   Bolid: SC900

Mnie okradli kilka razy w podobny sposób jak kolego powyżej napisał miałem kilka lat spokoju ale po ostatnich podwyżkach cen paliw sytuacja znowu powróciła.
Ginie ok 20 litrów, ostatnio po kupieniu nowego korka (w starym czymś wkładkę przekręcili że nie dało zamknąć)ukradli też a korek zamknięty choc było nim kręcone bo zostawim w odpowiedniej pozycji.
Wq.wiające to jest wieczorem wracasz z zalanym do pełna, rano rezerwa na zakrętach mruga.

Troche szukałem w goglach, jest róźnych ofert ale żeby coś zadedykowane pod wlew do Seicento nie znalazłem.
Jeżeli ma ktoś linka do jakiegoś gotowego rozwiązania (np alarm GSM) to chętnie kilka stówek wydam.

Tomek16f 
Nałogowiec
Kocha Mercedesy

Wysłany: 02-01-2012, 10:21   
   Bolid: SC MPI, Hyundai, Carrera 4, MB 300 AMG

Mnie ukradli 1.5 roku temu całe paliwo z baku. Zatankowałem wieczorem pod korek, rano wsiadam coś już śmierdziało, przekręcam stacyjkę i nie wieżę :shock: świeci rezerwa. Koło samochodu znalazłem wężyk i pompkę z kablami od spryskiwacza - tym przepompowali. Korek miałem taki zwykły zakręcany
Kupiłem ten oryginalny korek z Fiata z niebieskimi kluczykami 60 zł i jest spokój. Bynajmniej nikt mi już nie zakosił paliwa. Ale maja na to inne sposoby :

http://www.twoja-firma.pl...inquecento.html

Spuszczają po przez rurę wlewu paliwa :sad: na bliźniaczym forum cinquecento nałożyli blachę na ta rurę która idzie do wlewu paliwa. Blacha ma ostre boki i oplata rurę wlewu do samego baku.

Widziałem raz gościa który miał podpięty alarm pod klapkę wlewu. Po prostu czujka taka sama jak np. znajduje się przy masce silnika :smile: to u niego była przy klapce wlewu paliwa, tylko bardzo mała tzn o małym skoku. Żeby gościu się nie zorientował i wcisnął jak zacznie wyć. A tak podejdzie otworzy i alarm zacznie nap... :twisted:
http://www.auto-moto-serwis.com.pl/
Fanpage
https://www.facebook.com/AutoMotoSerwisChannel

Odpowiedz do tematu