Na jakiej stacji tankujecie i dlaczego? |
Autor |
Wiadomość |
szpyrek
Bywalec
|
Wysłany: 16-05-2009, 12:36
Bolid: 1.1 SPI ver. Sporting |
|
|
Ja na razie do swojego "ropnioka" leje ekodiesel albo zwykły diesel z BP bo zbieram pkt a czasem kupuje oszczędności od "tirolotów". |
|
 |
Ciacho
Skoda Lover
Wiek: 39 Dołączył: 09 Cze 2006 Posty: 2755 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 18-05-2009, 14:15
Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline |
|
|
po tygodniu czasu i zużytym całym baku stwierdzam że paliwo z oszołoma jest bardzo dobre do mego pojazdu i nawet dziś zatankowawszy ja znowu do pełna i jeszcze taniej bo za 3,26zł za litr - normalnie jak oni to robią to ja nie wiem i jestem w szoku - pozytywnym |
|
 |
Kosiar
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 18-05-2009, 14:48
Bolid: Fiat Bravo II |
|
|
only Shell do Bravo-lota leję V-power diesel w technologi GTL jak dla mnie zauważalna poprawa kultury pracy i momentu w niedziele tankowałem do pełna za litr 3,67zł
jeśli chodzi o Alfę to tankowałem albo BP ultimade 98 albo Shell 99+ V-power.
mam jeszcze w domu Uno 1.4 któremu zalewam zwykłą 95 na Shell-u do takiego "gówienka" nie ma sensu lać drogiego paliwa
co to stacji "marketowych" to są podzielone opinie może zależy od samochodu ; Alfa była bardzo wrażliwa na paliwo tankowałem ją 2 razy na Auchanie i dwa razy wylądowała u mechanika (sam mechanik ASO Alfa Romeo) potwierdził że była to wina złej jakości paliwa ale widocznie silniki te są wrażliwe i tyle.
mój kolega tankuje lagunę na auchanie i mówi że wszystko ok |
_________________ Fiat Bravo 1.9 MultiJet -jest
Fiat Uno 1.4 IES - jest
Alfa Romeo 156 2.0 TS - było
Fiat Seicento Go! 0.9 - było |
|
|
|
 |
m85
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 09-06-2009, 14:14
Bolid: Seicento SX 900 |
|
|
Ja tankuje na lukoilu, kilka stacji jest po drodze tam gdzie najczesciej jezdze to podjade tam gdzie lepiej w danym momencie mi pasuje
wiem ze maja dobre paliwo bo moja znajoma jest kierowniczka na jednej ze stacji w lodzi
zaczolem jeszcze jak byl to jet, bo mieli dobre ceny i dobre paliwo
raz na lotosie zatankowalem, duzo ludzi sie dobrze wypowiadalo, ale silnik jakos dziwnie mulil i wiecej juz tam nie jezdze. |
|
|
|
 |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 09-06-2009, 14:21
Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km |
|
|
m85 napisał/a: | Ja tankuje na lukoilu, kilka stacji jest po drodze tam gdzie najczesciej jezdze to podjade tam gdzie lepiej w danym momencie mi pasuje
wiem ze maja dobre paliwo bo moja znajoma jest kierowniczka na jednej ze stacji w lodzi
raz na lotosie zatankowalem, duzo ludzi sie dobrze wypowiadalo, ale silnik jakos dziwnie mulil i wiecej juz tam nie jezdze. |
jet mial wode a nie paliwo |
|
|
|
 |
barthez
Nałogowiec professional audio

|
Wysłany: 09-06-2009, 14:28
Bolid: Fiat CC 0.7 R2 4V (170A.046) |
|
|
Ja tankuje ostatnio z powrotem na dawnym Shell`u przy Wojciechowskiego(dziś Carrefour). Okazuje się, że to jedyna stacja w mojej okolicy, co ma najsilniejsze ciśnienie podawania LPG. Gaz biorą z gaspol`u(czyli ten sam sprzedawca co dla BP), a cena adekwatna do naszych kieszeni-mimo, że lpg jest tańsze od zupy, to i tu potrafią duże koncerny żerować.
Na lukoil`u nie tankuję propanu-butanu. Na stacji przy ul. Zamenhofa w marcu tego roku była duża afera z wodą zamiast lpg i parę osób się o tym nieszczęśliwie przekonało. |
_________________ Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. ?więta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy/diesla amen. |
|
|
|
 |
Bobster
Bywalec

|
Wysłany: 09-06-2009, 17:58
Bolid: Fiat Albea 1,2 16V |
|
|
m85 napisał/a: | Ja tankuje na lukoilu, kilka stacji jest po drodze tam gdzie najczesciej jezdze to podjade tam gdzie lepiej w danym momencie mi pasuje
Dobrego paliwa nigdy jeszcze nie znalazłem na stacjach Jet/Łukoil, a ku Twojemu zdziwieniu prywatny samochód tankuje tylko na Lotosie i nigdy się nie zawiodłem. |
_________________ Trzeba znać swoje możliwości... |
|
|
|
 |
m85
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 09-06-2009, 18:19
|
|
dlatego wlasnie sprobowalem na lotosie i sie bardzo zdziwilem, moze przypadek nie wiem |
|
|
|
 |
przemytnik
Nałogowiec
|
Wysłany: 09-06-2009, 21:02
Bolid: ... czarna bestia ... |
|
|
ja tankowałem na lotosie i jest oki,bynajmniej u mnie |
|
|
|
 |
Jaskinia
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-06-2009, 22:54
Bolid: SC 1.1 |
|
|
Ja tankuję na Statoil, bo przez ponad 10 lat się nie zawiodłem( wapniak )
Kiedyś w poprzednim samochodzie miałem filtr gazu niewymienny- po prostu się go czyściło. I od nowości o nim zapomniałem . Po przebiegu ok 70kkm rozebrałem go i był prawie czysty- Wniosek nasuwa się sam. A co do "nieodpalania" samochodu bezpośrednio po zatankowaniu- w układzie paliwowym jest jeszcze "stare" paliwo, więc w takie bajki nie wierzę. Nie chwalę tutaj Statoila, ale nie wierzę, że na jakiejkolwiek markowej stacji mieli problemy z jakością. No może poza już nieistniejącym JET-em. Oni mieli kontrakt na skup paliwa z rezerw paliwowych, więc jak ktoś mało jeździł, to mu się robił żur w baku ( Jaki koncern teraz kupuje paliwo z rezerw?). A co to paliw typu Premium- Jak ktoś z was ma leciwe autko jeżdżone na zwykłym paliwie, to niech zrobi próbę- Niech wymieni filtr paliwa i tankuje przez ok 2tys km Supremę, czy inny V-Power i później rozbebeszy filtr paliwa. Gwarantuję, że będzie pełen syfu. Ja się w każdym razie przekonałem naocznie |
|
|
|
 |
kevlar
Szukam fiatów i innych gratów.

|
Wysłany: 10-06-2009, 08:36
Bolid: SC900, SC1100, Multipla |
|
|
Ja obecnie tankuję na stacji "Bliska" i paliwko jest ok. I cena w miarę przyzwoita.. |
_________________ SC 900 VW  |
|
|
|
 |
m85
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 10-06-2009, 20:18
|
|
zatankowalem dzis jeszcze raz na lotosie, zobaczymy teraz |
|
|
|
 |
Gogoll
spamer team

|
Wysłany: 10-06-2009, 20:22
Bolid: Wolny |
|
|
kevlar napisał/a: | Ja obecnie tankuję na stacji "Bliska" i paliwko jest ok. I cena w miarę przyzwoita.. |
to tankujesz tak samo jak ja
i też ani razu nie narzekałem |
|
|
|
 |
wariat84_84
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-06-2009, 17:23
Bolid: Fiat Seicento 900 |
|
|
Ja do swojego seja tankuje zawsze Shell v-power , lub v-power racing, i jest naprawde odczuwalna ruznica w jezdzie i na jakiś innych stacjach mniej znanych jak na przykład bliska , raz zatankowałem na jakieś nieznanej stacji i jak mi sie juz kończyła to na oparach dojecham na shella stacje i zatankowałem V-power racing i powiem szczeze ze różnica była duża w jezdzie jak odjeżdzałęm ze stacji, o wiele lepiej szedł . Kiedyś zrobiłem taki mały test , zatankowałem neste za 120zł wyszło koło 26 litów jeszcze wtedy jak była tańsza benzyna i zrobiłe około 400km potem zatankowałem shell V-Power Racing też za 120zł i wyszło około 22 litry bo shell był droższy jakieś 80gr , i na tej benzynie robiłem też około 400km wiec uważam ze naprawde opłaca sie tankować tą drogą benzyne na shellu bo owiele lepiej sprawuje sie silnik na takim paliwie niż na jakiejś taniej stacji.
Ale oczywiście to jest moje zdanie |
_________________ wariat84_84 |
|
|
|
 |
efes
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 21-11-2010, 22:05
Bolid: Seicento S 1998 |
|