FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Na jakiej stacji tankujecie i dlaczego?
Autor Wiadomość
szpyrek 
Bywalec

Wysłany: 16-05-2009, 12:36   
   Bolid: 1.1 SPI ver. Sporting

Ja na razie do swojego "ropnioka" leje ekodiesel albo zwykły diesel z BP bo zbieram pkt :P a czasem kupuje oszczędności od "tirolotów".

Ciacho 
Skoda Lover

Wysłany: 18-05-2009, 14:15   
   Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline

po tygodniu czasu i zużytym całym baku stwierdzam że paliwo z oszołoma jest bardzo dobre do mego pojazdu i nawet dziś zatankowawszy ja znowu do pełna i jeszcze taniej bo za 3,26zł za litr - normalnie jak oni to robią to ja nie wiem i jestem w szoku - pozytywnym :)

Kosiar 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 18-05-2009, 14:48   
   Bolid: Fiat Bravo II

only Shell do Bravo-lota leję V-power diesel w technologi GTL jak dla mnie zauważalna poprawa kultury pracy i momentu w niedziele tankowałem do pełna za litr 3,67zł

jeśli chodzi o Alfę to tankowałem albo BP ultimade 98 albo Shell 99+ V-power.

mam jeszcze w domu Uno 1.4 któremu zalewam zwykłą 95 na Shell-u do takiego "gówienka" nie ma sensu lać drogiego paliwa :)

co to stacji "marketowych" to są podzielone opinie może zależy od samochodu ; Alfa była bardzo wrażliwa na paliwo tankowałem ją 2 razy na Auchanie i dwa razy wylądowała u mechanika (sam mechanik ASO Alfa Romeo) potwierdził że była to wina złej jakości paliwa ale widocznie silniki te są wrażliwe i tyle.

mój kolega tankuje lagunę na auchanie i mówi że wszystko ok :)
Fiat Seicento Go! 0.9 - było

m85 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 09-06-2009, 14:14   
   Bolid: Seicento SX 900

Ja tankuje na lukoilu, kilka stacji jest po drodze tam gdzie najczesciej jezdze to podjade tam gdzie lepiej w danym momencie mi pasuje
wiem ze maja dobre paliwo bo moja znajoma jest kierowniczka na jednej ze stacji w lodzi
zaczolem jeszcze jak byl to jet, bo mieli dobre ceny i dobre paliwo
raz na lotosie zatankowalem, duzo ludzi sie dobrze wypowiadalo, ale silnik jakos dziwnie mulil i wiecej juz tam nie jezdze.

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 09-06-2009, 14:21   
   Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km

m85 napisał/a:
Ja tankuje na lukoilu, kilka stacji jest po drodze tam gdzie najczesciej jezdze to podjade tam gdzie lepiej w danym momencie mi pasuje
wiem ze maja dobre paliwo bo moja znajoma jest kierowniczka na jednej ze stacji w lodzi
raz na lotosie zatankowalem, duzo ludzi sie dobrze wypowiadalo, ale silnik jakos dziwnie mulil i wiecej juz tam nie jezdze.

jet mial wode a nie paliwo

barthez 
Nałogowiec
professional audio

Wysłany: 09-06-2009, 14:28   
   Bolid: Fiat CC 0.7 R2 4V (170A.046)

Ja tankuje ostatnio z powrotem na dawnym Shell`u przy Wojciechowskiego(dziś Carrefour). Okazuje się, że to jedyna stacja w mojej okolicy, co ma najsilniejsze ciśnienie podawania LPG. Gaz biorą z gaspol`u(czyli ten sam sprzedawca co dla BP), a cena adekwatna do naszych kieszeni-mimo, że lpg jest tańsze od zupy, to i tu potrafią duże koncerny żerować.

Na lukoil`u nie tankuję propanu-butanu. Na stacji przy ul. Zamenhofa w marcu tego roku była duża afera z wodą zamiast lpg i parę osób się o tym nieszczęśliwie przekonało.
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. ?więta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy/diesla amen.

Bobster 
Bywalec

Wysłany: 09-06-2009, 17:58   
   Bolid: Fiat Albea 1,2 16V

m85 napisał/a:

Dobrego paliwa nigdy jeszcze nie znalazłem na stacjach Jet/Łukoil, a ku Twojemu zdziwieniu prywatny samochód tankuje tylko na Lotosie i nigdy się nie zawiodłem.

m85 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 09-06-2009, 18:19   

dlatego wlasnie sprobowalem na lotosie i sie bardzo zdziwilem, moze przypadek nie wiem

przemytnik 
Nałogowiec

Wysłany: 09-06-2009, 21:02   
   Bolid: ... czarna bestia ...

ja tankowałem na lotosie i jest oki,bynajmniej u mnie :))

Jaskinia 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 09-06-2009, 22:54   
   Bolid: SC 1.1

Ja tankuję na Statoil, bo przez ponad 10 lat się nie zawiodłem( wapniak :lol: )
Kiedyś w poprzednim samochodzie miałem filtr gazu niewymienny- po prostu się go czyściło. I od nowości o nim zapomniałem :eek: . Po przebiegu ok 70kkm rozebrałem go i był prawie czysty- Wniosek nasuwa się sam. A co do "nieodpalania" samochodu bezpośrednio po zatankowaniu- w układzie paliwowym jest jeszcze "stare" paliwo, więc w takie bajki nie wierzę. Nie chwalę tutaj Statoila, ale nie wierzę, że na jakiejkolwiek markowej stacji mieli problemy z jakością. No może poza już nieistniejącym JET-em. Oni mieli kontrakt na skup paliwa z rezerw paliwowych, więc jak ktoś mało jeździł, to mu się robił żur w baku ( Jaki koncern teraz kupuje paliwo z rezerw?). A co to paliw typu Premium- Jak ktoś z was ma leciwe autko jeżdżone na zwykłym paliwie, to niech zrobi próbę- Niech wymieni filtr paliwa i tankuje przez ok 2tys km Supremę, czy inny V-Power i później rozbebeszy filtr paliwa. Gwarantuję, że będzie pełen syfu. Ja się w każdym razie przekonałem naocznie :cool:

kevlar 
Szukam fiatów i innych gratów.

Wysłany: 10-06-2009, 08:36   
   Bolid: SC900, SC1100, Multipla

Ja obecnie tankuję na stacji "Bliska" i paliwko jest ok. I cena w miarę przyzwoita..

m85 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 10-06-2009, 20:18   

zatankowalem dzis jeszcze raz na lotosie, zobaczymy teraz :)

Gogoll 
spamer team

Wysłany: 10-06-2009, 20:22   
   Bolid: Wolny

kevlar napisał/a:
Ja obecnie tankuję na stacji "Bliska" i paliwko jest ok. I cena w miarę przyzwoita..

to tankujesz tak samo jak ja
i też ani razu nie narzekałem :))

wariat84_84 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 14-06-2009, 17:23   
   Bolid: Fiat Seicento 900

Ja do swojego seja tankuje zawsze Shell v-power , lub v-power racing, i jest naprawde odczuwalna ruznica w jezdzie i na jakiś innych stacjach mniej znanych jak na przykład bliska , raz zatankowałem na jakieś nieznanej stacji i jak mi sie juz kończyła to na oparach dojecham na shella stacje i zatankowałem V-power racing i powiem szczeze ze różnica była duża w jezdzie jak odjeżdzałęm ze stacji, o wiele lepiej szedł :) . Kiedyś zrobiłem taki mały test , zatankowałem neste za 120zł wyszło koło 26 litów jeszcze wtedy jak była tańsza benzyna i zrobiłe około 400km potem zatankowałem shell V-Power Racing też za 120zł i wyszło około 22 litry bo shell był droższy jakieś 80gr , i na tej benzynie robiłem też około 400km :) wiec uważam ze naprawde opłaca sie tankować tą drogą benzyne na shellu bo owiele lepiej sprawuje sie silnik na takim paliwie niż na jakiejś taniej stacji. :)

Ale oczywiście to jest moje zdanie :)

efes 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 21-11-2010, 22:05   
   Bolid: Seicento S 1998

1.) Orlen - bo pod domem
2.) Tesco - bo tanio, ale z 4km dalej

Odpowiedz do tematu