FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tracę radość z jazdy samochodem...
Autor Wiadomość
rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 28-02-2011, 15:50   
   Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6

Jednak niska cena biorąc pod uwagę wiek, wielkość i wersję diesla powinna dać trochę do myślenia ...

http://www.autocentrum.pl...wodnosc-usterki
http://www.autocentrum.pl...dnosc-drobiazgi

malybu 
Bywalec

Wysłany: 28-02-2011, 17:56   
   Bolid: Seicento Sporting 1.1 SPI + LPG

rudiov, czytałem te opinie po 500 razy przed zakupem i dawały do myślenia :) Wiem, że te Laguny są nazywane jako królowe serwisu, możliwe, że się o tym przekonam (oby nie) jednak póki co jestem zadowolony, a jak zacznie się psuć konkretnie to sprzedam i już :) Za 12 tysięcy nie mogłem znaleźć nic co było warte mojej uwagi. Rozglądałem się jeszcze za Focusem w kombi bo są w podobnej cenie, brałem też pod uwagę BMW E46 w kombi także w dieslu, ale wszystkie egzemplarze do 15 tyś które byłem oglądać okazywały się trupami. Za Lagune dałem 12 tyś. i jest to 2003 rocznik także myślę, że cena zła nie była, a co się okaże później... zobaczymy :) Nie jestem typem człowieka który kupi auto i je wychwala i, że chociaż się pi***oli 2x w miesiącu to powiem "eee tam igiełka" :)

automaniak126 
Nałogowiec

Wysłany: 28-02-2011, 18:45   
   Bolid: Seicento

za 12 tys kupiłbyś np vectrę B z końcówki produkcji czyli rok ok. 2000-2002, poza tym z roku ok 2001 kupiłbyś astrę G, poza tym np golfa IV byś kupił coś koło 99roku, albo np. jeszcze może jakiegos japońca typu mazda 323F III gen. lub toyotkę corollę ok 2000r, lub avensisa ok 98-99rok początek produkcji te auta słyną z niezawodności praktyczności itp.:)
oczywiście i tak życzę bezawaryjnej jazdy:) może przekonasz nas do renault :) pozdrawiam

Alton88 
Nałogowiec

Wysłany: 01-03-2011, 19:41   
   Bolid: Było SC 1.1mpi ,teraz Punto 1.2 16v

Normalnym jest że każdy chwali swoje w końcu zapracował na to .
Ale najlepszy jest Ciacho który zawsze znajdzie byle argument aby nie poniżyć swojej Fabi hehe. :lol:

Ciacho 
Skoda Lover

Wysłany: 01-03-2011, 21:41   
   Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline

Alton88 napisał/a:
Ale najlepszy jest Ciacho który zawsze znajdzie byle argument aby nie poniżyć swojej Fabi hehe. :lol:

nie śmiej sie tak ze mnie, bo wcale tak nie jest... teraz na przykład wyszło, że mam popsute coś tam co steruje ustawianiem temperatury wewnątrz, a dokładniej silniczek sterujący klapką regulacji temperatury + do tego trzeba wymienić wentylator kabiny, gdyż ma wadę fabryczną i potrafi głośno buczeć kiedy jest gorąco, lub kiedy jest bardzo zimno, - w obu przypadkach tylko i wyłącznie potrzebny demontaż deski rozdzielczej, koszt 0 zł bo gwarancja... no i co, szału nie ma jak na nowe auto, można tak stwierdzić... ale ja sie tym nie przejmuje i jestem nadal mega zadowolony z tego auta i z tego co ono oferuje... Faktem bezsprzecznym jest np. niska kultura pracy silnika 1.4 TDI i do tego bardzo głośna praca... Takie są fakty, no ale nadal kwestia jest taka, że to auto tak wiele oferuje, że mi takie rzeczy nie przeszkadzają :)

nie potrafię poniżać mojej Fabii, gdyż nie mam do tego powodów

kto nie spróbuje ten nie będzie rozumiał

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 01-03-2011, 22:44   

Ciacho napisał/a:
Alton88 napisał/a:

nie śmiej sie tak ze mnie, bo wcale tak nie jest... teraz na przykład wyszło, że mam popsute coś tam co steruje ustawianiem temperatury wewnątrz, a dokładniej silniczek sterujący klapką regulacji temperatury + do tego trzeba wymienić wentylator kabiny, gdyż ma wadę fabryczną i potrafi głośno buczeć kiedy jest gorąco, lub kiedy jest bardzo zimno, - w obu przypadkach tylko i wyłącznie potrzebny demontaż deski rozdzielczej, koszt 0 zł bo gwarancja... no i co, szału nie ma jak na nowe auto, można tak stwierdzić... ale ja sie tym nie przejmuje i jestem nadal mega zadowolony z tego auta i z tego co ono oferuje... Faktem bezsprzecznym jest np. niska kultura pracy silnika 1.4 TDI i do tego bardzo głośna praca... Takie są fakty, no ale nadal kwestia jest taka, że to auto tak wiele oferuje, że mi takie rzeczy nie przeszkadzają :)

nie potrafię poniżać mojej Fabii, gdyż nie mam do tego powodów

kto nie spróbuje ten nie będzie rozumiał
]

Największym minusem (przy całej ilości zalet - Fabia jako samochód jest super) jest współczynnik za jaki kupiłeś ten samochód (bardzo wysoka kwota :wink: ) do ilości koni pod maską. Za takie pieniądze masz mniej mocy od zeSWAPowanego w jeden dzień seicento z silnikiem 1.2 8v. Wiadomo moment jest większy natomiast w całokształcie finansowo/tego co silnik oferuje (moc/moment/3 cyl./prędkość maks/głośna praca) jest kiepskawo. Przy takiej utracie wartości różnica w litrach przestaje mieć znaczenie :) . Z drugiej strony jestem wdzięczny, bo bez takich osób nie byłoby zadbanych używek na rynku wtórnym :))

Pozdrawiam (bez urazy) :smile:

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 01-03-2011, 23:48   
   Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km

nowe auto to niestety porażka ekonomiczna, katastrofa.

moralnie, niebo.

Ciacho 
Skoda Lover

Wysłany: 02-03-2011, 08:00   

rudiov napisał/a:
Największym minusem (przy całej ilości zalet - Fabia jako samochód jest super) jest współczynnik za jaki kupiłeś ten samochód (bardzo wysoka kwota :wink: ) do ilości koni pod maską. Za takie pieniądze masz mniej mocy od zeSWAPowanego w jeden dzień seicento z silnikiem 1.2 8v. Wiadomo moment jest większy natomiast w całokształcie finansowo/tego co silnik oferuje (moc/moment/3 cyl./prędkość maks/głośna praca) jest kiepskawo. Przy takiej utracie wartości różnica w litrach przestaje mieć znaczenie :) . Z drugiej strony jestem wdzięczny, bo bez takich osób nie byłoby zadbanych używek na rynku wtórnym :))

no gdzie ja bym miał urazę, ja normalny jestem :))

Linduś 
Włóczykij
wróg publiczny nr 1

Wysłany: 02-03-2011, 08:17   
   Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650

wiecie.. dla niektórych ważniejsze są gabaryty i wygoda od osiągów :P
czasem po przesiadce z szybszego boli, że auto się nie rozpędza, ale to jednak mija... a jak nie mija to się znów dłubie :))
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 02-03-2011, 09:12   

Ciacho napisał/a:
rudiov napisał/a:

no gdzie ja bym miał urazę, ja normalny jestem :))

Szanowna p. Ania (Ssszzzzzeptemmm :)) ) tworzy pewien (Cisszzzej .... ) mit bożyszcza Ciacho :wink:

malybu 
Bywalec

Wysłany: 03-03-2011, 17:48   
   Bolid: Seicento Sporting 1.1 SPI + LPG

Linda napisał/a:
wiecie.. dla niektórych ważniejsze są gabaryty i wygoda od osiągów :P

Zdałem sobie sprawę z tego jak zrobiłem laguną 400 km i wysiadając nie bolały mnie nogi od deptania ;)

freestylo 
Nałogowiec

Wysłany: 06-03-2011, 22:44   
   Bolid: 1.1 MPI

no i u mnie ropa 4.99, 95 4.98 , a 98 ponad 5zł..

:| :| :|

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 06-03-2011, 23:09   
   Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km

98 5.05

poczekajmy na wakacje. taniego tankowania życze.

kamils234 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 07-03-2011, 13:19   
   Bolid: SC

5.03 za pb95 i to prawie w połowie między Wawą a Płockiem (statoil)

Ciacho 
Skoda Lover

Wysłany: 07-03-2011, 19:03   

no, pora trochę pokombinować z paliwem, dzisiaj miałem mieć po 3,4 ropke, ale nie wyszło, no ale sie załatwi, nima problema :D

Odpowiedz do tematu