FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
z cyklu co wybrać
Autor Wiadomość
lodziak 
Bywalec

Wysłany: 18-10-2010, 21:35   
   Bolid: SC 900

karol, i o taką opinię mi chodziło!!! dzięki wielkie! Chciałem się dowiedzieć ogólnie i w szczegółach jak się ma ten telefon. obecnie posiadam N95, ale w bardzo kiepskim stanie bateria trzyma 2 dni i jak kreski baterii zaczną spadać to do rozładowania na prawdę niedaleko... przedłużam niebawem umowę w + mam mixa i patrze jaki telefon wybrać i ten mi się wydawał jedyny sensowny, bo podkreślam, że dotykowy jęsli chodzi o mnie odpada no i zależy mi żeby był aparat 5megakapseli, a tak to głównie tel służy mi do dzwonienia i pisania sms :]

pozdro i jeszcze raz dzięki za takiego posta :)

Linduś 
Włóczykij
wróg publiczny nr 1

Wysłany: 19-10-2010, 16:10   
   Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650

karol napisał/a:

To tyle co mogę o tym telefonie powiedzieć, jest dość "nowy" więc opcje tuningu jego są ograniczone, ale już spece go rozpracowują więc i jego funkcjonalność się z biegiem czasu zmieni :)

www.se-center.info
i wszystko wynajdziesz, poradzisz sobie bez problemów :)
z nowszymi się jeszcze nie bawiłem SE, ale w K750, C702 czy 905 nawet sobie poczynałem :P
świerzbią mnie łapki żeby Nokią się pobawić, ale szkoda mi gwarancji
Cytat:

podkreślam, że dotykowy jęsli chodzi o mnie odpada no i zależy mi żeby był aparat 5megakapseli, a tak to głównie tel służy mi do dzwonienia i pisania sms :]

Też tak mówiłem :P
a i tak zamieniłem bardzo fajnego slidera z klawiaturką C905 z 8,1MPX na dotykowca z 5MPX
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
Ostatnio zmieniony przez Linduś 19-10-2010, 16:20, w całości zmieniany 1 raz  

karol 
wielbiciel cudzych kobiet ;)

Wysłany: 19-10-2010, 16:20   
   Bolid: Fiat Seicento 1.1 SPI

LindaCento, znam te forum, siedzę tam już jakiś czas, polecam jeszcze jedno zagraniczne, ale reklamy robić nie będę...

Wracając do SE Hazel, to nowy telefon, platforma DB3350, tuning bardzo ograniczony... Np. z flashem, itd. ma problemy, bo są jakieś chore zabezpieczenia i nie można połowy funkcji używać, ale to kwestia czasu tak jak wspominałem :)

Ze starymi tel też się bawiłem, sam mam gdzieś w szafie k550i z softem od 6xx. Zmienione drivery, itd. Użytkowanie takiego fona po tuningu jest jeszcze milsze niż oryginału.

Nokiami się jakoś specjalnie w tuning nie bawiłem, po prostu jedyna Nokia jaką posiadam na własność, to stara, elitarna, biznesowa 6310i :) Więc się nie zgłębiałem w zabawę nimi..

Druga sprawa przy tuningu fonów, łatwo coś popsuć, już lepiej kupić telefon z systemem i sobie zainstalować to co się chce, w miarę możliwości.

Linduś 
Włóczykij
wróg publiczny nr 1

Wysłany: 19-10-2010, 16:36   

aha, to ja nie skumałem treści posta, sorry :D
zrozumiałem, że Tyś "nowy".

W sumie racja, zawsze chyba trochę trwało.. jak czytałem posty z 07 czy 08 o simlocku w DB3210, że na razie niemożliwe :P a mi to zajęło chwilunię dosłownie. Akurat szczęściem, że Omnius był za darmo jeszcze jak robiłem :D

co do telefonów z systemem, teraz mam Symbiana S60v5 i niestety też nie mogę wszystkiego instalować.. do pewnych rzeczy niezbędny jest unlock systemu, sporo instalacji musiałem pousuwać, bo się nie dało wgrać z powodu niepodpisanego certyfikatu, a "sztuczne" podpisywanie nie zawsze działa

karol 
wielbiciel cudzych kobiet ;)

Wysłany: 19-10-2010, 16:50   
   Bolid: Fiat Seicento 1.1 SPI

Spoko :)

W sumie "nowy" jestem, bo nie posiadam jakiś dużych umiejętności jak kilku użytkowników.
Tylko podstawy, że tak powiem ;)

Szkoda właśnie tego Omnius'a :/

Ja czekam aż "ogarną" DB3350 i np. elfpack i elfy zaczną powstawać, że tak powiem...

Bo np. póki co nie mam możliwości użytkowania Deskbara i innych :/

Dobrze, że teraz WidgetSuite powstało, to trochę zmian można porobić, Deskbar ma też właśnie powstać dla tego WS, więc prawie moja zachcianka zostanie zaspokojona :)

Właśnie co do systemowych telefonów, to chciałbym sobie jakiegoś do testów sprawić nowego, ale wiadomo nowego szkoda ruszać :/

Linduś 
Włóczykij
wróg publiczny nr 1

Wysłany: 20-10-2010, 09:43   

ano szkoda... znaczy działać może dalej, tylko szkoda płacić 5 ojro za smoka :P chyba, że zbierasz kilku ludzi i dopiero się zaczyna opłacać :)
No niestety... ale oferta jest własnie kierowana do serwisów gsm, albo naprawdę dużych zapaleńców co to bez ingerowania przy pomocy boxa w telefonie życia nie widzą :)

anathema4 
Nałogowiec

Wysłany: 20-10-2010, 09:52   
   Bolid: Był SC 1.1SPI. Jest Panda II 1.2 Dynamic.

Jeśli możesz jeszcze zorganizować to kup sobie Nokię N72.(--edit-- Chodziło o Nokię E71 - rutyna mnie zjada) Ciężko już o ten telefon ale jest niezniszczalny i ma wszystko czego można chcieć.
Jeśli nie to SE Xperia mini pro. Zaawansowany telefon, który ma chyba najlepszą obsługę z tych z systemem googla na pokładzie. Szybki i nie udało mi się jeszcze go zawiesić a wychodzi mi to świetnie.

Pozdrawiam!
Konsultant sieci komórkowej.

Linduś 
Włóczykij
wróg publiczny nr 1

Wysłany: 20-10-2010, 10:02   

a dziękuję, nie wiem jak kolega Lodziak ale ja już mam telefonik i póki co jestem zadowlony :)

anathema4 
Nałogowiec

Wysłany: 20-10-2010, 10:48   
   Bolid: Był SC 1.1SPI. Jest Panda II 1.2 Dynamic.

łokej :)

lodziak 
Bywalec

Wysłany: 21-10-2010, 16:29   

LindaCento, ja jeszcze trochę poczekam gdzieś do 11listopada pewnie wtedy już będą promocje świąteczne to może coś lepszego zaproponują w umowie :)

Urwiska89 
Smerfetka

Wysłany: 21-10-2010, 21:58   
   Bolid: -

LindaCento, i jak tam n97mini sie sprawuje? bo mam ją od jakiegoś czasu i od początku świruje i wiesza sie , a nie daj boze jak sie rozładuje to później z półgodziny sie włącza i nie chce ładować (nie swieci sie ta biala dioda) ;/ bardzo wolno reaguje i dzwoni różnymi dzwonkami mimo że jest dla wszystkich ten sam ustawiony wiec przewaznie jest nonstop wyciszona :roll: zaczyna mnie szlag trafiac i zastanawiam sie czy nie oddac do serwisu... czy moze "ten typ tak ma" :-?

Linduś 
Włóczykij
wróg publiczny nr 1

Wysłany: 21-10-2010, 23:49   

jak na tygodniowy telefon nie mam co narzekać...dwa dni pracy na baterii przy średnim używaniu, spoooro poinstalowałem w tym czasie, choć z połowę powywalałem progsów, które jednak nie są używane. pracuje stabilnie, choć miałem kilka zwisów, które musiałem ratować wyłączeniem i włączeniem od nowa- ale bez wyjęcia baterii-samym guzikiem, a i to w trakcie pracy antyvira, którego wywaliłem koniec końców. Dzwonki działają bez zarzutu- każdemu tak jak przypisano, "generalny" też nie odwala- hece mam tylko czasem z motywem, jak wepnę się do kompa, a motyw jest zainstalowany na "pamięci wymiennej"- chwilę po odłączeniu potrafi pracować na fabrycznym zanim spowrotem wczyta ustawiony

[ Dodano: 22-10-2010, 08:42 ]
add:
a jak wychodzisz z aplikacji włączonych? bo wiesz, że czerwoną słuchawką tylko je minimalizujesz, ale ciągle działają w tle. :ok:

Urwiska89 
Smerfetka

Wysłany: 22-10-2010, 10:15   
   Bolid: -

wiem wiem, zwykle z pospiechu czerwona sluchawką ale pozniej przez pokaz otwarte aplikacje i tam je zamykam o ile sie nie zawieszą ;)

ogólnie telefon fajny tylko zbyt kaprysny jak na nokie :-P

a skad bierzesz do niej rożne programy?

Linduś 
Włóczykij
wróg publiczny nr 1

Wysłany: 22-10-2010, 10:25   

Urwiska89 napisał/a:
wiem wiem, zwykle z pospiechu czerwona sluchawką ale pozniej przez pokaz otwarte aplikacje i tam je zamykam o ile sie nie zawieszą ;)

ogólnie telefon fajny tylko zbyt kaprysny jak na nokie :-P

a skad bierzesz do niej rożne programy?

Ciesz się, że nie E52.. straszne opinie o niej krążą :P
osobiście nie sprawdzałem, ale nie żałuję.
Programy biorę albo z Ovi store(o ile darmowe ;) ) ale raczej szukam na dedykowanych forach ( www.sisx.pl www.symbiane.pl )

lodziak 
Bywalec

Wysłany: 02-11-2010, 17:25   

Jeszcze nie zmieniłem telefonu, bo dalej nie mogę się zdecydować... obecnie jestem na etapie: SE Hazel lub Nokia 6303i ewentualnie SE Zylo, bo jest tani :P

Odpowiedz do tematu