|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
z cyklu co wybrać |
Autor |
Wiadomość |
Torrence
Nałogowiec

|
Wysłany: 22-11-2010, 16:33
Bolid: ?koda Fabia |
|
|
No wiadomo Ale tak z 1,5 roku chciałbym użytkować ten telefon, dlatego pytam. |
_________________  |
|
|
|
 |
Linduś
Włóczykij wróg publiczny nr 1

Wiek: 38 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2834 Skąd: Miasto Włókniarzy
|
Wysłany: 23-11-2010, 00:04
Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650 |
|
|
hmm.. możliwości podobne, cena różna.. ja miałem za zetę, więc nie widziałem dylematu
ale chyba bym brał trochę lepiej wykonaną N97, w moim przypadku duże znaczenie miałaby też pojemność- lubię muzyki mieć sporo wgranej, zwłaszcza w trasie służbówką, która nie ma radia, nonstop jest odpalony grajek telefoniczny. Jedynie fabryczne słuchawki nie dorastają tym z SE, no ale niestety jestem na nie skazany |
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
|
|
|
|
 |
Lancer1990
Nałogowiec

|
Wysłany: 23-11-2010, 00:42
Bolid: Seicento Kajtek 899cm3 |
|
|
LindaCento napisał/a: | hmm.. możliwości podobne, cena różna.. ja miałem za zetę, więc nie widziałem dylematu
ale chyba bym brał trochę lepiej wykonaną N97, w moim przypadku duże znaczenie miałaby też pojemność- lubię muzyki mieć sporo wgranej, zwłaszcza w trasie służbówką, która nie ma radia, nonstop jest odpalony grajek telefoniczny. Jedynie fabryczne słuchawki nie dorastają tym z SE, no ale niestety jestem na nie skazany |
N97 nie ma Jacka 3.5mm? |
|
 |
Linduś
Włóczykij wróg publiczny nr 1

Wiek: 38 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2834 Skąd: Miasto Włókniarzy
|
Wysłany: 23-11-2010, 08:22
Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650 |
|
|
ma, ale "normalne" słuchawki nie mają pilota i mikrofonu, więc jak się chce korzystać jedynie jako odtwarza czemu nie, ale czasem telefon dzwoni i trzeba pogadać po co wtedy wyjmować słuchawki z uszu
[ Dodano: 23-11-2010, 15:24 ]
a taka "ciekawostka" jeszcze.. za cholerę bym nie wpadł, ale przeczytałem post na innym forum i faktycznie
jest taka akcja w N97 i "dużej" i mini, że jak masz telefon obrócony poziomo to podświetla się klawiatura qwerty... żeby to zobaczyć trzeba specjalnie "podejrzeć" na lekko uniesionym wyświetlaczu, więc można w ogóle tego nie stwierdzić |
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
|
|
|
|
 |
karol
wielbiciel cudzych kobiet ;)

|
Wysłany: 29-01-2011, 21:45
Bolid: Fiat Seicento 1.1 SPI |
|
|
anathema4, może byś doradził coś dla mnie
Sprawa wygląda tak, mojej mamie kończy się umowa i już dzwonią, czy nie chce przedłużyć, itd.
Ja obecnie mam SE Hazel, całkiem spoko zabawka, wszystko to czego mi potrzeba ma poza systemem (obojętnie jakim) i lepszym aparatem. Bo ja z tych ludzi co lubią mieć wszystko w jednym miejscu, więc gps, mp3, aparat, wifi i programy biurowe, które pozwolą czytać offica i jego edytować też mile widziane. Mi pozostało jeszcze doładowań na kwotę 930zł więc trochę potrwa zanim sobie wezmę nowy telefon dlatego chce oddać ten mamie i na jej nr wziąć nowy
I teraz zastanawiam się nad Nokia N8, Samsung Galaxy S i Nokia N900.
Nokia N8:
- najlepszy aparat na rynku
- system
- trochę fajnych gierek
- pakiet biurowy
Samsung Galaxy S:
- android
- wyświetlacz
Nokia N900:
- linux na pokładzie
- klawiatura sprzętowa qwerty
Właśnie i teraz tutaj pytanie do anathema4 N8, to awaryjny sprzęt? Bo uwagi są podzielne... Samsunga wolałbym unikać, bo zdjęcia w nocy, to nie zrobi...
I teraz jeszcze kwestia dopłaty Do N8 muszę dopłacić 900zł, do SGS 1100zł, N900 nie ma w żadnej promocji w tej sieci i musiałbym kupić w sklepie za 1400zł. Więc kierowałbym się właśnie ku tej N8 ale nie chce kupić telefonu żeby później żałować...
Kumpla w serwisie Noki mam i póki co nie miał przypadku żeby N8 trafia do nich na serwis więc polegam tutaj na opiniach napisanych w necie i tam jest właśnie to 50/50, gdzie chwalą i wręcz przeciwnie |
|
|
|
 |
anathema4
Nałogowiec

Wiek: 41 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 677 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 29-01-2011, 22:49
Bolid: Był SC 1.1SPI. Jest Panda II 1.2 Dynamic. |
|
|
Nokię N900 faktycznie odpuść bo to trochę przerost formy nad treścią. Kocham linuksa ale, żeby faktycznie coś wyciągnąć z Maemo trzeba bardzo długo się bawić.
Galaxy? Zarąbista stabilność androida, która powala. Żadna Nokia z symbianem nie będzie tak szybko śmigała jak ten sprzęcik!
Nokia N8? Lubi się zwiesić system ale, żeby jakoś często wracał tan sprzęt na serwis to nie mogę powiedzieć. Samsung częściej, poza tym jak weźmiesz w jedną rękę Galaxy S a w drugą N8 to nie będziesz się zastanawiał. Samsung wygląda przy tym jak bazarowa zabawka i jedyne czym może konkurować to prędkością działania.
Myślę, że pomogłem... |
_________________ Być latarnią dla innych... |
|
|
|
 |
karol
wielbiciel cudzych kobiet ;)

|
Wysłany: 29-01-2011, 23:02
Bolid: Fiat Seicento 1.1 SPI |
|
|
Czyli intuicja mnie nie myli i już wiem co wybrać Dzięki |
|
|
|
 |
Ciastek
Bywalec
Wiek: 35 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 88 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 29-01-2011, 23:13
Bolid: GOLF4 1.9TDI AJM |
|
|
anathema4, a co powiesz o Desire Z??:) bo właśnie sie zastanawiam nad nim albo x10 ewentualnie Kamykiem |
_________________ był Sej 899 sx jest Golf4 1.9TDI AJM |
|
|
|
 |
anathema4
Nałogowiec

Wiek: 41 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 677 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 29-01-2011, 23:21
Bolid: Był SC 1.1SPI. Jest Panda II 1.2 Dynamic. |
|
|
Oj ale ja o HTC się nie wypowiadam. Mój kanał sprzedaży nie rozprowadza tych telefonów a nigdy mnie jakoś nie zainteresowały na tyle, żeby kupić także Ciastek tu Ci nie pomogę.
X10 możesz śmiało brać. Bardzo dobry sprzęt! Nie przypominam sobie, żeby ktoś reklamacje składał...
Przestrzegam! Niech nikt się nie pyta o iPhone'y bo bardzo się zdenerwuję. |
_________________ Być latarnią dla innych... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|