FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakaz palenia w miejscach publicznych
Autor Wiadomość
Ania 
stokrotka

Wysłany: 04-12-2010, 19:36   
   Bolid: Fiat

Lukis, :bije:

Wiesz,że palenie osłabia...tego... :cool: :oops: :roll: :lol:

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 04-12-2010, 19:38   
   Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km

każdy pusty przepis, staje sie podstawą, aby utworzyć 1000 innych pustych przepisów.

durny przepis goni durniejszy przepis. potrzeba coraz wiecej urzędnikow, aby durne przepisy "obsługiwać" i egzekwować a finanse publiczne toną.

Lukis 
Nałogowiec

Wysłany: 04-12-2010, 19:39   
   Bolid: Fiat Seicento Dynamic 1.1 54 HP 2003 r.

Krysia napisał/a:
Wiesz,że palenie osłabia...tego...
podobno ;)
podobno najbardziej mentolowe ;) :E
Ostatnio zmieniony przez Lukis 04-12-2010, 19:41, w całości zmieniany 1 raz  

Ania 
stokrotka

Wysłany: 04-12-2010, 19:41   

Łukasz, masz rację, ceny fajek obniżamy do 6 złotych i czarny rynek niemal znika...

A wpływy do budżetu rosną!

Tylko wydaje mi się,że ktoś ma w tym interes, by nielegalny rynek kwitł :evil:

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 04-12-2010, 23:55   
   Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6

Krysia napisał/a:
Łukasz, masz rację, ceny fajek obniżamy do 6 złotych i czarny rynek niemal znika...

A wpływy do budżetu rosną!

Tylko wydaje mi się,że ktoś ma w tym interes, by nielegalny rynek kwitł :evil:

A co to jest czarny rynek papierosów??

Te g**** w opakowaniu malboro za 5 zł z Ukrainy ? Jeśli ktoś się na to przerzuca to:
- jest konkretnym d*****
- jest uzależniony "bardzo"
- truje się 10x bardziej bo substancje są podobne jak w dopalaczach (wypowiadał się jeden taki, że trawa suszona, substancje smoliste w ilościach hurtowych itp)
- to tak jak by ktoś zamiast wódki 0,5 pił denaturat "bo taniej to po co przepłacać"

Normalnie czytając wypowiedzi niektórych (tylko kolega ciacho rozumuje w porządku) dochodzę do wniosku, że jeszcze daleko nam do europejczyków - na razie taki krzyczący PRL bez argumentów.

Pozdrawiam i bez urazy Krysiu - o ile to możliwe :kwiaty:

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 04-12-2010, 23:59   

odpowiedz mi na pytanie o ogódkach na krakowskim RYnku.

nie odpowiedziałeś. zlikwidować knajpy ? proszę o odpowiedź. Anglicy piją, rzygają....

proszę o odpowiedź.

Ania 
stokrotka

Wysłany: 05-12-2010, 00:01   

rudiov, ja nie rozumiem czemu sie do mnie tak rzucasz, ja nie palę...

rudiov napisał/a:
(tylko kolega ciacho rozumuje w porządku

Spoko.

Skoro oceniasz kto rozumuje a kto nie...zapytam tylko skąd masz taki przywilej oceniania?

A czarnego rynku ja nie wymysliłam...i z niego nie korzystam.

Lisek 
spamer team

Wysłany: 05-12-2010, 00:06   
   Bolid: Sc

kolego rudiov z tego co mówisz wynika że tylko ty masz tu rację a reszta ma kupę w głowie i się nie zna. i że jedynie Ciacho rozumuje normalnie. jeśli my prezentujemy sobą PRL to ty chyba zbyt wiele razy mein kampf czytałeś...

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 05-12-2010, 00:08   

proszę rownież o odpowiedź ludzi zabobonnych o:

dlaczego są zdelegalizowane dopalacze, skoro na nich pisze: produkt kolecjonerski ??

czy jesli tankujemy rope, i pisze na dystrybutorze: wypicie 1 litra ropy powoduje śmierć, zlikwidujemy stacje benzynowe ?

zlikwidujemy sklepy z denaturatami, klejami ?

pytam sie, dlaczego nie zamknięto stacji i sklepów z artykułami budowlanymi ?

pytam sie, dlaczego ??? ??

pytam sie dlaczego w konstytucji nie ma zakazu:

skakania z okna, wdychania butaprenu, upijania się etanolem....

jedna wielka bzdura. to wszystko po to, aby temat podatkow oraz zadłuzenia państwa został odsunięty na dalszy plan...

po co sie martwić o 760 000 000 000 zł, jak można o palenie.

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 05-12-2010, 00:11   

Ogródki krakowskie na rynku:
- mają wysokie ceny więc potencjalnie kilka procent odpada
- jeśli ktoś się upije i robi zamieszanie to od tego jest straż miejska która interweniuje na polecenie obsługi lub innych klientów
- Anglicy na umór częściej piją w zamkniętych klubach w centrum niż na powietrzu
- Nie postawisz policjanta na każdym rogu, więc incydenty raz na jakiś czas ujdą "na sucho"
- ogródek jest przedłużeniem powierzchni kawiarni , więc możesz też coś zjeść
- Jak ktoś w środku nocy wyjdzie pijany na miasto to już nic na to nie poradzisz. Nie jest to problem lokalu, ogródka, knajpki tylko nieodpowiedzialnego osobnika .
- inaczej wygląda dla młodzieży picie piwa w kuflu przy stoliku, a inaczej puszki za 1.99 na ławce w parku. To już chodzi o pewną kulturę spożywania alko i przykład młodszemu pokoleniu :)

Pozdrawiam :)

Ciacho 
Skoda Lover

Wysłany: 05-12-2010, 00:14   
   Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline

ja myślałem, że ta dyskusja zakończyła sie już wczoraj, a tu proszę, jaka bujna kontynuacja :wink: ja tam już sie nie wypowiadam, bo wszystko co o tym myślę, już napisałem...

pozdrawiam

Lisek 
spamer team

Wysłany: 05-12-2010, 00:15   

Łukasz napisał/a:
jedna wielka bzdura. to wszystko po to, aby temat podatkow oraz zadłuzenia państwa został odsunięty na dalszy plan...

coś prawdy chyba w tym jest. nieraz już się zdarzało że wychodziły jakieś afery i zaraz posłowie coś wymyślali żeby uwagę społeczeństwa przykuć na czymś innym.

to tak jak ostatnio p. chlebowskiego widziałem w sejmie ;> oczywiście odpowiednio go skomentowano ale mniejsza z tym :p

Łukasz napisał/a:

i to jest właśnie śmieszne... może denaturat powinni sprzedawać tylko osobom trzeźwym :)) ? powinny być tabliczki: denaturat oraz kleje sprzedajemy tylko osobom pełnoletnim oraz trzeźwym. w końcu alkohol- czy nie tak?

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 05-12-2010, 00:17   

rudiov napisał/a:
Ogródki krakowskie na rynku:
- mają wysokie ceny więc potencjalnie kilka procent odpada
- jeśli ktoś się upije i robi zamieszanie to od tego jest straż miejska która interweniuje na polecenie obsługi lub innych klientów
- Anglicy na umór częściej piją w zamkniętych klubach w centrum niż na powietrzu
- Nie postawisz policjanta na każdym rogu, więc incydenty raz na jakiś czas ujdą "na sucho"
- ogródek jest przedłużeniem powierzchni kawiarni , więc możesz też coś zjeść
- Jak ktoś w środku nocy wyjdzie pijany na miasto to już nic na to nie poradzisz. Nie jest to problem lokalu, ogródka, knajpki tylko nieodpowiedzialnego osobnika .
- inaczej wygląda dla młodzieży picie piwa w kuflu przy stoliku, a inaczej puszki za 1.99 na ławce w parku. To już chodzi o pewną kulturę spożywania alko i przykład młodszemu pokoleniu :)

Pozdrawiam :)

halo halo, to samo moge napisać o fajkach...

więc, przepis jest pusty czy pełny ?

wchodze z córką do takiego ogródka, a tam piją i wulgaryzują. zakazać picia alkoholu.

TAK CZY NIE. proste pytanie.

ps. palenie jest złem. ale powtarzam. pusty przepis, daje pole dla powstania 1000 innych pustych przepisów.

tak czy nie....

Lisek 
spamer team

Wysłany: 05-12-2010, 00:18   

rudiov napisał/a:

jeśli możesz to teraz ja poproszę o odpowiedź. jeśli siedziałbym na ławce w parku i piłbym sobie np. piwo książ (około 2zł) to czy uznasz mnie za żula? że to jest gorsze niż picie z kufla przy stoliku? gdzie przewija się przez godzinę setka matek z dziećmi a w parku może około 5-10...

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 05-12-2010, 00:20   

Lisek napisał/a:
Łukasz napisał/a:

coś prawdy chyba w tym jest. nieraz już się zdarzało że wychodziły jakieś afery i zaraz posłowie coś wymyślali żeby uwagę społeczeństwa przykuć na czymś innym.

to tak jak ostatnio p. chlebowskiego widziałem w sejmie ;> oczywiście odpowiednio go skomentowano ale mniejsza z tym :p

Łukasz napisał/a:

i to jest właśnie śmieszne... może denaturat powinni sprzedawać tylko osobom trzeźwym :)) ? powinny być tabliczki: denaturat oraz kleje sprzedajemy tylko osobom pełnoletnim oraz trzeźwym. w końcu alkohol- czy nie tak?

Tu chodzi o zasady - trujesz się sam - OK , zaczynasz swoim zachowaniem truć innych - nie ma na to zgody - proste a jednak... I nie mam monopolu na rację tylko zarzut, że każdemu jest źle przez polityków jest błędny, ponieważ każdy sam sobie układa priorytety - reszta to lanie wody...

Lisek napisał/a:
rudiov napisał/a:

jeśli możesz to teraz ja poproszę o odpowiedź. jeśli siedziałbym na ławce w parku i piłbym sobie np. piwo książ (około 2zł) to czy uznasz mnie za żula? że to jest gorsze niż picie z kufla przy stoliku? gdzie przewija się przez godzinę setka matek z dziećmi a w parku może około 5-10...

Tak ponieważ nie jest dla ciebie w tym wypadku ważne jak, gdzie, z kim tylko system 0:1 - otworzyć - wypić - nap**** się

Pozdr

Odpowiedz do tematu