|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
wyciek płynu hamulcowego |
Autor |
Wiadomość |
madziulka
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-08-2008, 15:25 wyciek płynu hamulcowego
Bolid: fiat seicento s |
|
|
Witam,mam problem z wyciekiem płynu hamulcowego(tak mi się przynajmniej wydaje:)),wczoraj miałam jednorazowe ostrzejsze hamowanie i po paru godzinach gdy samochód był już na parkingu zauważyłam,że przy tylnym prawym kole pojawiła się plama,przestawiłam samochód,bo nie byłam pewna czy to na pewno moje,ale dwukrotnie sytuacja powtarzała się z tym,że plamy były już mniejsze,a po pewnym czasie wyciek już sie nie pojawiał.W najbliższych dniach wybieram się do mechanika na wymianę klocków hamulcowych,więc powiem i o tej sytuacji,ale póki co piszę na forum,bo może komuś zdarzyło się coś takiego?Nie wiem,czy jest się czym przejmować?Czy to coś poważniejszego?Dla własnego spokoju narazie nie jeżdżę,póki nie odwiedzę mechanika;).
Z góry dziękuję za pomoc;),pozdrawiam. |
|
|
|
 |
jerzyk
Loża szyderców

Pomógł: 151 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Paź 2005 Posty: 2692 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 14-08-2008, 15:30
Bolid: Audi |
|
|
wyciekiem płynu hamulcowego ZAWSZE należy się przejmować, prawdopodobnie poleciał cylinderek hamulcowy, jak będziesz zbyt długo zwlekać zniszczysz szczęki hamulcowe
sprawdź poziom płynu w zbiorniczku |
|
 |
madziulka
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-08-2008, 16:34
|
|
ok,w takim razie upewniłeś mnie w przekonaniu,że lepiej poczekać na wizytę u mechanika i nie jeździć teraz,orientujesz się jaki może być koszt naprawy,jeśli oczywiście będzie to cylinderek?
P.S. Poziom płynu sprawdzałam,ale powiem szczerze,że nie wiem ile powinno go być...na oko wydaje się,że jest ok,ale moje oko może być zawodne w tych sprawach... |
|
|
|
 |
jerzyk
Loża szyderców

Pomógł: 151 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Paź 2005 Posty: 2692 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 14-08-2008, 16:40
Bolid: Audi |
|
|
madziulka napisał/a: | ok,w takim razie upewniłeś mnie w przekonaniu,że lepiej poczekać na wizytę u mechanika i nie jeździć teraz,orientujesz się jaki może być koszt naprawy,jeśli oczywiście będzie to cylinderek?
|
cylinderek - 20-30 zł
koszt wymiany od 50 do 100 zł |
|
 |
madziulka
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-08-2008, 16:48
|
|
ok,dzięki wielkie za pomoc,w poniedziałek pojadę do mechanika i zobaczymy co wymyśli:),pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|