tusz do drukarki (zamiennik) |
Autor |
Wiadomość |
Danielek
Nałogowiec
|
Wysłany: 14-06-2010, 15:11 tusz do drukarki (zamiennik)
Bolid: Toledo 1.8 20V |
|
|
Witam konczy mi sie tusz w drukarce i zauwazylem na allegro ze wystepuja zamienniki ktore sa duzo tansze od oryginalu i tu pytanie czy ktos kiedy kolwiek korzystal z zamiennikow jesli tak to niech sie wypowie czy jest to oplacalny interes mija drukarka to Epson sx110. |
|
|
|
 |
paker228
spamer team Lokalny Czepiacz

|
Wysłany: 14-06-2010, 15:28
Bolid: 1.1 MPI |
|
|
ogólnie to zależy jak trafisz z tymi zamiennikami - czasami rzeczywiście jest tak że kupisz i zaoszczędzisz, a czasami kupujesz zamiennik i
1. albo się leje podczas drukowania
2. albo zostawia plamy
3. albo jakiś obszar nie drukuje
4. albo tusz się bardzo szybko kończy
i wiele wiele innych przebojów (zaznaczam ze nie zawsze tak jest, no ale zamienniki nie na darmo są o tyle tańsze).
jak nie chcesz kupować oryginała (chociaż najodpowiedniejsza byłaby to inwestycja) to zregeneruj sobie , uzupełnij na nowo dotychczasowe naboje - robią to w sklepach z tonerami, tuszami. a to już taniej wychodzi. |
|
 |
Danielek
Nałogowiec
|
Wysłany: 14-06-2010, 15:32
Bolid: Toledo 1.8 20V |
|
|
Chyba napelnienie bedzie najlepszym wyjsciem bo zestaw nowych tuszy jest drozszy niz drukarka |
|
|
|
 |
luki55
Nałogowiec

|
Wysłany: 14-06-2010, 17:36
Bolid: Seicento 1.1 MPI Actual 2004, FSO 125p 1986 |
|
|
Polecam zestawy inktec sam napełniałem kilkanaście razy ale w HP 920c, zero problemów...Jakość wydruku porównywalna do oryginału... |
|
|
|
 |
Kamil
Bywalec

|
Wysłany: 14-06-2010, 17:41
Bolid: sc900 '01/ AR 147fl '05 1.9 jtdm 150+ :) |
|
|
ja też napełniałem w HP i nie ma żadnych różnic, |
|
|
|
 |
banzaj
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 07-07-2010, 14:30
Bolid: Seicentio 1.1 |
|
|
paker228 napisał/a: |
1. albo się leje podczas drukowania
2. albo zostawia plamy
3. albo jakiś obszar nie drukuje
4. albo tusz się bardzo szybko kończy
i wiele wiele innych przebojów (zaznaczam ze nie zawsze tak jest, no ale zamienniki nie na darmo są o tyle tańsze).
|
i generalnie miałem wszystkie te przeboje. dlatego jadę na oryginałach i się nie zawiodłem jak na zamiennikach. |
|
|
|
 |
anathema4
Nałogowiec

Wiek: 41 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 677 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 07-07-2010, 14:34
Bolid: Był SC 1.1SPI. Jest Panda II 1.2 Dynamic. |
|
|
W Epsonie używałem zamienników. Jako,że drukarka padła to oddałem do naprawy (była jeszcze na gwarancji). Niestety serwis odmówił naprawy gdyż używałem zamienników. Nie mam pojęcia jak oni na to wpadli ale generalnie nie polecam jak drukara jeszcze na gwarancji. |
_________________ Być latarnią dla innych... |
|
|
|
 |
DzIuB3k
nówka sztuka ;)

Wiek: 34 Dołączył: 13 Lut 2010 Posty: 45 Skąd: KIELCE !!!
|
Wysłany: 08-07-2010, 07:58
Bolid: Fiat 600 |
|
|
anathema4 napisał/a: | W Epsonie używałem zamienników. Jako,że drukarka padła to oddałem do naprawy (była jeszcze na gwarancji). Niestety serwis odmówił naprawy gdyż używałem zamienników. Nie mam pojęcia jak oni na to wpadli ale generalnie nie polecam jak drukara jeszcze na gwarancji. |
Drukarki firmy EPSON wyposażone są w specjane czytniki chipów, które znajdują się na tuszach (oryginalnych czy też zamiennikach). Warunkiem gwarancji jest korzystanie z oryginalnych tuszy firmy EPSON. Zamienniki także mają wbudowane chipy konieczne do współdziałania z drukarką, a także do sprawdzenia poziomu tuszu w cartridge'u.
Polecam stosowanie oryginalnych tuszy EPSON ze względu na jakość wydruku (np. ładna jakość drukowanych zdjęć) jak i na gwarancję.
Co do zamienników... Podobnie jak pisali moi przedmówcy "różnie to z nimi jest".
Ja w moim EPSONIE zatkałem dysze tuszami "Activejet" i byłbym kilka stówek w plecy, ale udało się drukarkę uratować. Z zamienników spróbujcie firmy "ImageJet"
"ImageJet" są to tanie tusze nienadające się do drukowania fotografi
Ja bardzo często drukuję fotografie i to skłoniło mnie do zakupu drugiej drukarki EPSON.
Na jednym epsonie z tuszami "ImageJet" drukuję dokumenty i nie mam gwarancji, a na drugiej drukarce epsona fotografie - oryginalne tusze
Radzę też co jakiś czas puścić próbny (testowy) wydruk, w ten sposób ograniczymy ryzyko zasychania tuszu w dyszach |
_________________ my little beast ...
 |
|
|
|
 |
banzaj
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 08-07-2010, 10:28
Bolid: Seicentio 1.1 |
|
|
no to ja chociaż nie miałem problemu z gwarancją ale na zamiennikach efekty widać jakie są, a do tego dochodzą jeszcze nerwy! a jak ktoś nie ma cierpliwości jak ja, to już wogóle dramat |
|
|
|
 |
|