|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Wyciek na uszczelniaczu wybieraka (?), hamulce tyl |
Autor |
Wiadomość |
IvanSoft
nówka sztuka ;)
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Lut 2008 Posty: 13 Skąd: śląskie
|
Wysłany: 30-01-2011, 14:50 Wyciek na uszczelniaczu wybieraka (?), hamulce tyl
Bolid: SC 50th (1,1 MPI) |
|
|
Witam,
Ostatnio zrobilem przeglad w ASO dla 100k km, bez materialow, tyle zeby pieczatke dostac, bo jeszcze gwarancja na blachy. Wyszly takie rzeczy, cytuje:
1) "Wyciek na uszczelniaczu wybieraka skrzyni biegow".. Czy ktos z Was moze napisac dokladnie o co chodzi i jakie czesci zakupic do ew. naprawy?
2) Po kontroli hamulcow z tylu wyszlo tak:
Max. sily hamowania: lewa 0,85 kN, prawa 0,92 kN, roznica 8%. Max. roznica pomiedzy silami hamowania: 29%.
Ostatnio przy hamowaniu slysze taki metaliczny pisk, tylko nie potrafie zlokalizowac skad. Czyzby to okladziny szczek hamulcowych, czy cos innego, cylinderek np?
Za pomoc ogromne dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
automaniak126
Nałogowiec

Pomógł: 25 razy Dołączył: 29 Sty 2011 Posty: 285 Skąd: z rodziny Fiata
|
Wysłany: 30-01-2011, 18:36
Bolid: Seicento |
|
|
jeśli chodzi o uszczelniacz to na tym można jeździć po prostu wycieka ci olej trzeba dolewać co jakiś czas no chyba żźe już będzie bardzo lecieć to uszczelniacz wybieraka do wymiany, a jełśi chodzi o hamulce tzn że jedna strona słabiej hamuje od drugiej (lub druga mocniej od tej pierwszej) to jużjak kto woli, więc niedługo pewnie będę do wymiany tylne szczęki a może nawet i bębny, a to że piszczą to słyszałeś że to może być objaw właśnie kończących sięhamulców. mam nadzieję że pomogłem |
_________________ Kupujesz auto, ale nie do końca ogarniasz temat? Chętnie pomogę w mojej okolicy. Mogę dojechać. Info na pw. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|