ch³odnica MPI a SPI |
Autor |
Wiadomo¶æ |
yogasek
nówka sztuka ;)
Do³±czy³: 01 Pa¼ 2012 Posty: 3 Sk±d: dêbica
|
Wys³any: 04-10-2012, 22:35 ch³odnica MPI a SPI
Bolid: seicento 1.1 2002 |
|
|
Witam , posiadam seicento 1.1 VAN z 2002 roku.
Mia³em ma³± st³uczkê i konieczne jest wymienienie ch³odnicy , logiczne jest , ¿e posiadam ch³odnicê MPI , wiêc tak± zakupi³em.
Okaza³o siê , ¿e jaki¶ m±drala zamontowa³ ch³odnice SPI , która ma osobne wej¶cie na czujnik.
I teraz mam kilka pytañ od do¶wiadczonych posiadaczy seicento.
- czy zrobienie takiego "wa³ka" mia³o wp³yw na zachowania auta?
(by³y problemy z d³ugim nagrzewaniem siê nawiewu , oraz po intensywnej jezdzie takze w upalach , wiatrak po zgaszeniu samochodu dosyc dlugo chodzil)
- czy jest teraz mozliwe zamontowanie chlodnicy MPI do tego wiatraka , ktory jest podlaczony do czujki w chlodnicy SPI ?? |
|
|
|
 |
lukas_KWON
Bywalec
Pomóg³: 3 razy Wiek: 37 Do³±czy³: 23 Wrz 2011 Posty: 56 Sk±d: WLKP
|
Wys³any: 04-10-2012, 23:38
Bolid: Fiat Seicento 1,1 MPI |
|
|
Witam kolegê.
Problemy z nagrzewaniem auta to nie wina tej ch³odnicy. Wrêcz teoretycznie powinno lepiej grzaæ i szybciej osi±gaæ temperaturê bo ch³odnica spi jest nieco mniejsza (przynajmniej u mnie w spi by³a mniejsza ni¿ w mpi.
Przyczyn± s³abego grzania mo¿e byæ uszkodzony termostat który jest np ca³y czas otwarty i puszcza p³yn na du¿y obieg (na ch³odnice) od razu po odpaleniu silnika.
Mo¿e to te¿ byæ wina nagrzewnicy która ma pozatykane kana³y.
w grê wchodzi tez pompa wody. mo¿e byæ ju¿ zu¿yta i s³abo pompowaæ
Wiatrak na ch³odnicy mpi ma inne mocowania ni¿ ten na ch³odnicy spi dlatego nie zamontujesz tego tak by mia³o to rêce i nogi
albo montujesz wiatrak i ch³odnice od mpi albo od spi ale nie mieszaj tych elementów bo do siebie nie pasuj±.
skoro teraz wentylator za³±cza ci czujnik w ch³odnicy to zostaw zestaw od spi. spokojnie da rade tylko zmieñ termostat i pompê wody. Powinno byæ znacznie lepiej i bezproblemowo
W mpi nie ma czujnika a za³±czeniem wentylatora steruje komp który dostaje info o temperaturze silnika
Kto¶ niez³e ci tam namiesza³. |
_________________ Niema g³upich pytañ, za to g³upich odpowiedzi jest mnóstwo.
 |
|
|
|
 |
yogasek
nówka sztuka ;)
Do³±czy³: 01 Pa¼ 2012 Posty: 3 Sk±d: dêbica
|
Wys³any: 05-10-2012, 14:07
Bolid: seicento 1.1 2002 |
|
|
No nie¼le nie¼le mi namieszali , teraz kompletnie nie wiem co robiæ i co by³o powodem takiego zastosowania...
Nie wiem czy gdy bym wsadzi³ t± now± ch³odnicê wraz z wentylatorem czy by nie by³o jaki¶ problem pó¼niej .
Wentylator od MPI ma jaki¶ specjalny przewód do zasilania ew do komputera?
Czy to prawda , ¿e wentylator od SPI jest metalowy , a wszystkie do MPI plastikowe? |
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomóg³: 448 razy Do³±czy³: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Sk±d: wioska wilków wlkp
|
Wys³any: 05-10-2012, 14:51
Bolid: by³y Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
Komputer w MPI steruje przeka¼nikiem za±³czania wentylatora . Wie kiedy jest za gor±co a ten pzreka¼nik spe³nia funkcjê czujnika w ch³odnicy . Kto wie czy czasem komputer silnika nie by³ walniêty(nie za³±cza³ przeka¼nika)i taniej by³o ch³odnicê z SPI z czujnikiem wstawiæ. Musia³by¶ ten komputer sprawdziæ i w gorszym przypadku gdyby nie za³±cza³ wentylatora to pozostañ przy tym rozwi±zaniu co masz.Obudowy (stela¿e wentylatorów) s± inne . Metalowe w SPI a kratowane plastikowe w MPI . I otwory mocuj±ce stela¿e te¿ nie s± chyba zamienne. |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
 |
|