WYDECH |
Autor |
Wiadomość |
fulbi
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 10-10-2008, 12:25
Bolid: Seicento 1.1 MPI VAN |
|
|
Ja właśnie odstawiłem do wymiany wydechu. Robię to u źródła, czyli w Michael. Kolektor 4-2-1, strumienica naddźwiękowa, z tyłu Speeder i na dokładkę stożek. Zobaczymy jak to będzie jeździć. |
|
|
|
 |
karol
wielbiciel cudzych kobiet ;)

Pomógł: 19 razy Wiek: 36 Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 757 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 05-03-2009, 17:21
Bolid: Fiat Seicento 1.1 SPI |
|
|
Przepraszam za odkopanie tak starego tematu, ale lepsze to niż założenie nowego o podobnej treści. Z dniem wczorajszym zakończył żywot mój seryjny wydech... dziura na tłumiku środkowym, dziura na rurce od tłumika końcowego i dziura w puszce :-/ Wszystko w jeden dzień W planach na przyszłość była przewidywana wymiana wydechu na coś "lepszego" ale, że teraz mam też inne wydatki więc nie mam czym zaszaleć mam do wydania +/- 300zł. Teraz mam głośny sprzęt Stojąc na skrzyżowaniach, przejeżdżając pod jakimkolwiek LO i co najgorsza zajeżdżając pod uczelnię, to wszyscy się gapią... od ludzi słyszę, że już z daleka mnie słychać :-/ Więc nie chcę czegoś tak głośnego... delikatny pomruk, "pierdzenie", itd. może być. I tutaj pytanie co lepiej sobie wstawić:
1. Tłumik końcowy z Fiata 125p + rura fi45 od katalizatora, po końcowy?
2. Tłumik Michael'a WS II + rura zamiast katalizatora?
3. Zamówić wydech "cywilny" u Pana Leszka Węglarskiego? (chociaż tutaj, to pewnie w cenie się nie zmieszczę )
Jeszcze pytanie odnośnie 1 i 2, to do 1. z tego co mogłem przeczytać będzie głośno więc przydałby się jakiś środkowy... od jakiego auta polecacie? I pytanie odnośnie 2, to czy sam ten tłumik WS II i rura zamiast katalizatora też od Michaela wystarczą czy będę musiał jeszcze coś zakupić?
Z góry dzięki. |
|
|
|
 |
damian83d
Mordenator

Pomógł: 15 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Posty: 492 Skąd: KNurów
|
Wysłany: 06-03-2009, 12:48
Bolid: SEICENTO |
|
|
poczytaj kolego inne tematy, wejdź na szukajke ,było już o tym pisane dokładnie co i jak ,1wsza opcja jest niezła |
_________________ bo Pamiętaj że,Gdy Uderzysz mnie-Oddam tak by Zabolało.! _ |
|
|
|
 |
etyl77
Nałogowiec

Pomógł: 17 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Lip 2008 Posty: 207 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 08-03-2009, 08:59
Bolid: był czarnuch jest bravo |
|
|
Walus napisał/a: | napisze jeszcze raz: idziesz do sklepu i prosisz i tlumik od fiata 125p koszt 20zl potem idziesz do spawacza i mowisz: "panie w katalizator wspawaj mnie pan rurke (jesli masz kat) potem wytnij mnie pan to co na koncu i zamiast tego wspawaj pan 125p" |
Ja chyba jestem bardziej tempy od spawacza bo za cholere nie moge dojsc jaką rurkę on ma mi wspawać w katalizator? Czy ona ma być zamiast kata? Chyba też się skuszę na ten patent |
_________________ Sprzedam czerwoną podsufitkę, pasy, klamki, zamki, wkładki + stacyjka. |
|
|
|
 |
Walus
Nałogowiec

|
|
|
|
 |
karol

|
Wysłany: 08-03-2009, 17:43
|
|
Hmm... to ja mam trochę inaczej zrobione... bo zostawiłem kata takiego jakim był i tylko resztę zmieniłem. Ale chodzi ładnie |
|
|
|
 |
Walus
Nałogowiec

|
|
|
|
 |
karol

|
Wysłany: 08-03-2009, 17:54
|
|
I chodzi ladnie i daje dzwiek
Chociaz czy ladnie chodzi, to ciezko powiedziec... ale nie zamula autka, ani nic |
|
|
|
 |
snoopi_lubin
Nałogowiec
Pomógł: 34 razy Dołączył: 09 Wrz 2006 Posty: 265 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 08-03-2009, 18:07
Bolid: SC |
|
|
TVC, mam pytanie ile kosztuje taki wydech robiony na zamowienie ? |
_________________ Sprzedam:
Gwint FK Konigsport - 2500
puszke filtra powietrza MPI - 60 |
|
|
|
 |
molo_ [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2009, 18:13
|
|
|
snoopi, moze nie na zamowienie, ale w ulterze maja rury na odpowiednie fi i montują xD |
|
|
|
 |
etyl77
Nałogowiec

|
Wysłany: 08-03-2009, 20:21
|
|
Walus napisał/a: | teraz zrozumiale |
Dzięki Walus, teraz jo
Więcej nic nie ruszam tylko daję końcowy od kanta i śmigam?
Jakich wymiarów ma być to rurka i jaka (z czego wykonana)?
Czy w miejsce tego patentu mogę wstawić strumienicę czy będą się czepiać na przeglądzie? |
_________________ Sprzedam czerwoną podsufitkę, pasy, klamki, zamki, wkładki + stacyjka. |
|
|
|
 |
karol

|
Wysłany: 08-03-2009, 20:28
|
|
Więcej nic nie ruszam tylko daję końcowy od kanta i śmigam?
To zależy czy chcesz ciszej, czy głośniej... jak ciszej, to lecisz od kata po końcowy rurką, a jak ciszej, to pomiędzy jeszcze dajesz jakiś środkowy.
Jakich wymiarów ma być to rurka i jaka (z czego wykonana)?
O jaką pytasz?
Czy w miejsce tego patentu mogę wstawić strumienicę czy będą się czepiać na przeglądzie?
Mogą się czepiać dlatego lepiej przerobić tego kata... zresztą kto teraz legalnie przeglądy załatwia, po przeróbkach
Jak się mylę, to poprawcie |
|
|
|
 |
etyl77
Nałogowiec

|
Wysłany: 08-03-2009, 20:33
|
|
kkkaaarrroo0lll napisał/a: | a jak ciszej, to pomiędzy jeszcze dajesz jakiś środkowy. | A tak pi razy drzwi od jakiego samachodu by pasował środkowy?
kkkaaarrroo0lll napisał/a: | O jaką pytasz? |
O tą co mam w kata wspawać. |
|
|
|
 |
karol

|
Wysłany: 08-03-2009, 20:37
|
|
Hmm... powiem Ci, że nie znam się aż tak,żeby Ci lepiej pomóc. Ale ktoś z forum o ile dobrze pamiętam ma z Passata i z Citroena. Przejrzyj cały ten temat, to się dowiesz.
A od nośnie rurki w kat, to musisz poczekać na odpowiedź od bardziej doświadczonych. |
|
|
|
 |
etyl77
Nałogowiec

|
Wysłany: 08-03-2009, 20:40
|
|
Znalazłem na allegro środkowy do cienkusia 900 Nie wiedziałem że w ogóle takowy istnieje..
Ok, dzięki za pomoc i czekam na bardziej doświadczonych |
|
|
|
 |
|